Gossamer: Poznejte svět zelenou čočkou

Čtení čtení, nad to není - říkal jeden z plakátů motivující děti k rozvoji intelektuálna u nás na škole. No jo, číst, ale co? Na dovolenou, pro chvíle odpočinku, pro momenty, kdy by si člověk rád "jen něco málo přečet", ale nechce se vystavovat všudypřítomnému digitálu, přesně pro tyhle chvíle jsme naskladnili sedm čísel kultovního časopisu Gossamer, který je pro lidi, kteří mimo jiné také kouří konopí.

Gossamer nahlíží na svět zelenou čočkou, chcete-li zeleným filtrem. Zkrátka pojednává o hedonických součástech našeho života, jejichž prožívání může člověku navodit "high", aniž by v tu chvíli zrovna musel být mocnou bylinou okouzlen. Umění, cestování, krása, jídlo, příběhy a rozhovory. Slovy samotného magazínu jde o publikaci, která vypráví příběhy, které myšlenkově vystihují člověka v největším rauši. Dohromady je to obsah, který vzbudí zvědavost, dokáže rozesmát, změnit pohled na nějaký společenský fenomén nebo se prostě jen zvládne stát příjemným společníkem při klidné, volné a pomalejší neděli.

Kromě samotných publikací Gossamer vytváří vlastní produkt, který je v mnohém podobný tomu, co najdete také na Dr. Weed. Produkuje CBD oleje, tablety, doplňky do domácnosti a celou řadu příruček a průvodců, které ještě rozšiřují už tak neskutečně bohaté spektrum zážitků ze světa konopí. Dvě procenta celkových výdělků Gossameru navíc putují každý měsíc na účet jiné vybrané neziskové organizace - tudíž i společenská prospěšnost je to, v čemž myšlenky našich projektů nalézají shodu.

Kvalita není v případě Gossameru doménou pouze samotných textů, ale také jeho grafické a celkové estetické stránky. Název každého čísla se odvíjí od tématu, které jeho obsah rámuje. Ve Volume 4 s názvem Inside najdete spoustu témat, které jdou pod povrch zdánlivého vnitřku. Volume 3 pojmenované Night se na 144 stránkách věnuje noci a všem jejím formám od doslovné k abstraktní. A sedmé vydání Touch pro změnu akcentuje jeden z našich pěti smyslů úplně novým způsobem, který stimuluje už jen samotná obálka, které se nebudete chtít pustit.

Na Dr. Weed najdete online všech sedm čísel. Tak klikněte níž a vyberte si 'issue', se kterým odstartujete další etapu života s vaším novým nejoblíbenějším časopisem.

VYBRAT GOSSAMER

Volume Three: Night

Používáme ověření věku Adulto