Nové ověření věku na Dr. Weed pomáhá

Na Dr. Weed od října přichází nový systém ověření věku Adulto. Pro vás jako zákazníky to, kromě nutnosti jednoho rychlého ověření, žádnou komplikaci neznamená. V rámci krátkého informačního článku vám chceme tuhle změnu představit trochu v kontextu.

Tohle téma prosáklo už i do politických kuloárů. Dostupnost konopných produktů dětem pod 18 let je u nás stále větší a vědomi si rizika, chceme i my přispět k tomu, aby jejich distribuce měla zodpovědnější parametry. Proto jsme se rozhodli přidat na seznam prodejců, kteří k ověření věku používají systém Adulto.

Dle zákona 65/2017 Sb. máme dokonce povinnost kontrolovat věk našich zákazníků, respektive těch, kteří mají v košíku produkty tohle ověření vyžadující. Doposud ověření věku probíhalo jednoduchým odkliknutím formuláře. To se teď lehoučce zkomplikuje, ale jak už jsme ale naťukli v úvodu, ověření u vašeho profilu bude pouze jednorázové. Tenhle krok pro nás není povinný, ale i v kontextu probíhajících politických diskusí na téma „psychomodulačních látek“ chceme jít v tomhle ohledu jako jeden z mála prodejců příkladem. Více na konci článku.

Jakmile se svým přihlášeným profilem jednou projdete ověřením, znovu ho po vás vyžadovat nebudeme. To neplatí jen pro Dr. Weed, ale i všechny ostatní e-shopy, které používají ověřovací systém Adulto. Při opakovaném nákupu vám místo toho přijde pouze ověřovací SMS kód, který pak jen zadáte do požadovaného políčka a bude hotovo.

Systém ověření

Ověření věku budeme vyžadovat těsně před dokončením objednávky. Věk lze ověřit celkem třemi způsoby – dokladem totožnosti (aka občanka nebo řidičák), bankovní identitou nebo skrz MojeID. 

Ověření dokladem totožnosti

Připravte si občanku nebo řidičský průkaz. Příslušnou kartičku bude třeba vyfotit – snímek pořizujte na šířku, ať je celý doklad vidět a nepoužívejte blesk. Následně nemusíte čekat na dlouhou potvrzovací odezvu. Systém váš doklad automaticky vyhodnotí do pár vteřin.

Ověření bankovní identitou

Tímhle způsobem bude třeba přihlásit se pomocí vašich bankovních údajů. Žádný stres, banka systému poskytne pouze vaše informace o datu narození a všechny další citlivé údaje zůstanou očím systému Adulto skryté.

Ověření pomocí MojeID

Ověření skrze MojeID půjde pouze pokud máte vytvořený účet s platnou Identitou občana. Následně dojde opět k rychlému vyhodnocení vašich údajů a budete moct dokončit nákup.

Ověřením věku také pomáháte

V ordinaci Dr. Weed nám není pomoc potřebným a přispívání na různé charity cizí už od našeho založení. Služba ověřování věku Adulto nám do téhle filozofie sedí také, protože z peněz, které platíme za její využívání, podporuje programy prevence a léčby závislostí dětí. Tak ověřujte a pomáhejte s námi!

Za vším hledej sněmovnu

V souvislosti s neustále probíhající diskusí na téma distribuce produktů z našeho segmentu jste v poslední době možná zaslechli pojem „psychomodulační látky“, který zavedl národní protidrogový koordinátor Jindřich Vobořil, náš člověk. Tohle označení kategorie produktů pocházející z návrhu na změnu zákona by mělo zahrnovat seznam legálně prodejných látek jako je například kratom, či určité druhy konopí s příslušným obsahem kanabinoidů. Důvodem je jejich jasnější ukotvení v zákoně a snadnější práce s tvorbou legislativy, která do aktuálního chaosu vnese dlouho hledaný řád. A kromě řádu hlavně smysluplnou legalizaci prodeje.

Jedním z požadavků pro funkci seznamu psychomodulačních látek je mimo jiné i stanovení věkové hranice pro jejich prodej – a ačkoliv nemusíme, chceme jít příkladem v tom, že tahle změna je proveditelná.

Používáme ověření věku Adulto