2 nové přírůstky řady Organic: Strawberry Kush a Therapy

Naši řadu květů s názvem Organic jsme nedávno rozšířili o dvě nové odrůdy, konkrétně Strawberry Kush a Therapy. V tomto krátkém článku se podíváme na jejich charakteristické rysy a krátce je srovnáme, a to jednak navzájem, ale také s ostatními strainy ze stejné řady.

Nejprve k tomu, co mají obě nové odrůdy společné. Společným znakem obou květů je již zmiňovaná příslušnost k řadě Organic. Ta se vyznačuje velmi šetrným způsobem pěstování, zemědělci s konopím zacházejí doslova v rukavičkách a v květech se zračí jejich poctivý přístup k přírodě. Hodně našich zákazníků odrazuje nižší procentuální zastoupení CBD, jenže každá mince má dvě strany. Porce kanabidiolu se sice nedá srovnat s řadou Premium, natož s Moonrocky, na druhou stranu se ale řada Organic může pochlubit tou nejpřirozenější skladbou jednotlivých kanabinoidů z celé naší nabídky. CBD je sice mocnou látkou, s každým dalším kanabinoidovým příbuzným po svém boku je však ještě silnější, a právě na to sází řada Organic.

Teď už ale k jednotlivým strainům.

 

Strawberry Kush

Jak už název napovídá, hlavní roli hraje v tomto představení pronikavé jahodové aroma. Za to odrůda vděčí jednomu ze svých „rodičů“, modelu Strawberry Cough. Tím druhým je OG Kush. Díky tomuto spojení je Strawberry Kush velmi vyváženým strainem, který nabízí charakteristický aromatický zážitek. Vůně je zprvu lehce zemitá, čímž odkazuje ke svému přírodnímu původu, postupně se začínají rozeznívat ovocné tóny, které posléze přecházejí v dlouhotrvající jahodovou koncovku.

Jak si tedy Strawberry Kush stojí ve srovnání s ostatními strainy z řady Organic? Oproti Bubble Gum či Candy Caramel je aroma mnohem přirozenější, ovocnými tóny se poté blíží V1, ale je méně krémové. Svou „šťavnatostí“ a sytou ovocnou vůní má nejblíže k Orange Punch, má však silnější „zemitou předehru“ a ovocné aroma se rozlévá až ke konci, a hlavně – je opravdu výrazně jahodové.

strawberry

 

Therapy

Na rozdíl od výmluvného pojmenování Strawberry Kush si pod názvem Therapy zřejmě nepředstavíte nic konkrétního. A možná je to dobře. Strain Therapy totiž nemá „jedno ústřední aroma“. Ostatní odrůdy se předhánějí v „pronikavých“, „svérázných“, „charakteristických“ a „výrazných“ chutích, kdežto Therapy sází spíše na jemné propojení přírodní zemitosti s lehkými ovocnými přelivy, které se halí do mentolového závoje.

S vůněmi a chutěmi je to trochu jako s designem – extravagantní výrazný kousek si vás získá na první pohled, ale po chvíli se okouká, na rozdíl od černého trička, které se dá kombinovat se vším a neomrzí se. No a s květy je to vlastně docela podobné – strainy s výrazným aroma sice poskytnou velmi nevšední zážitek, jenže z nevšedního zážitku se docela snadno stane zážitek všední. A to je škoda. Proto je fajn prokládat všechny ty aromaty nabité květy něčím, co si vychutnáte a co vám zároveň umožní si ty ostatní vychutnat ještě víc. Therapy není kdovíjak výrazný, ale právě jeho jemné aroma, které dává vyniknout pečlivosti, s jakou byly rostliny konopí pěstovány, z něj v našich očích dělá velmi příjemného společníka.

therapy

Používáme ověření věku Adulto